Gezond eten is lekker en het zorgt voor een goede variatie in de borugondische keuken. Toch snakken we altijd wel wat naar een maaltijd of tussendoortje die je samen gezelig met vrienden kunt nuttigen. Lekker borrelen, met een kaasplankje erbij of een heerlijk gehaktballetje en andere snacks zijn eigenlijk bij uitstek de reden om eens lekker er van te genieten. Maar wat drijft ons nou om elke keer weer in de keuken te staan en om de gasten altijd met iets anders te verrassen. Dit gaat al ver terug naar vroeger waar er regelmatig mensen over de vloer kwamen en waar er altijd wel iets te eten viel. In het hedendaagse zie je dat die trend is doorgetrokken alleen zijn we er van bewust dat sommige gerechten ook gezonder kunnen. Zo hebben we laatst een gerecht gemaakt die bestond uit wortel, kip, ui, paprika, en een vleugje Pinot Grigio wijn. Deze heerlijke wijn komt uit Italië en is gemaakt van krachtige smaakvolle druiven die perfect zijn om te koken. Deze heerlijke witte wijn is eigenlijk geschikt voor elk gerecht maar de tom tai tai soep is een delicatesse.

Koken volgens eeuwenoud recept

Vroeger schreef men alle gerechten op en noteerde men hoeveel van welke specerijen ze gebruikt hebben. Een mooi voorbeeld is het boek van oma. Oma’s recepten waarin alle gerechten staan vermeld. Laatst toen ik voor vrienden had gekookt kwam het boek weer tevoorschijn en konden aan de hand van heerlijke wereldse gerechten een top maaltijd klaar maken. Ondanks het eten houden we toch ook zeker veel van wijn. Lekkere wijnen icm een snack is toch waar het allemaal om draait. Zelf kopen we vaak biologische wijnen omdat dat toch gezonder is, maar om te borrelen vinden we merlot wijn lekker. Wil je ook eens weten hoe we bepaalde gerechten maken? Neem dan contact met ons op!